「サイトリニューアルしました」
写真は、剣道の同級生が運営する畑のでん粉原料になるじゃがいも収穫時の一枚。ほぼ収穫は終わっていましたが、私の撮影用にわざわざ残してくれました。ありがとうございます。映像も撮影しましたが、面積が広すぎて、ドローンの画角にも収まらない。
小清水町は、札幌から車で約4時間半ほど。北海道の東北部、オホーツク海に面したオホーツク総合振興局管内斜里郡にあり、郡内の西部に位置しています。甜菜の生産も盛んのようで、初めて試食させてもらいましたが、驚きました。これほど甘い生野菜を食べたことがなかったので。より寒さが増すと、身も大きく甘味もグンと増すそうです。じゃがいもも甜菜も北海道を代表する原料です。改めて、第一次産業の生産者のみなさんに感謝しなければならないなと痛感しました。
今回、サイトをリニューアルしたのは、今の日本の「食」が私たちにとって本当に大切なものであるからこそ、何か私たちにできることはないかと考え、2025年は、より「北海道の食」に特化した映像やWeb制作、YouTube動画を手掛けていきます。北海道にしかない物語や生産者の思いをしっかりと形にして、全国、世界に広めていきます。
The photo is from a farm run by a Kendo classmate who was harvesting potatoes to be used as a raw material for starch. The harvest was almost finished, but they went out of their way to leave some for me to photograph. thank you. I also took a video, but the area was too large to fit even with the angle of view of the drone.
Koshimizu Town is about 4 and a half hours by car from Sapporo. It is located in Shari County, under the jurisdiction of the Okhotsk General Promotion Bureau, in the northeastern part of Hokkaido, facing the Sea of Okhotsk, and is located in the western part of the county. Sugar beet production seems to be thriving, and I was surprised when I tried it for the first time. I had never eaten raw vegetables this sweet. As the weather gets colder, the meat becomes larger and the sweetness increases. Both potatoes and sugar beets are representative ingredients of Hokkaido. Once again, I felt the need to express my gratitude to all the producers in the primary industry.
The reason why we have renewed our website is because food in Japan is really important to us these days, so we thought there was something we could do to help.In 2025, we would like to focus more on “Hokkaido food”. We will be working on videos, web production, and YouTube videos specialized in. We will firmly give shape to the stories unique to Hokkaido and the thoughts of the producers, and spread them throughout the country and the world.